Здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини протягом першого кварталу 2020 року

За перший квартал 2020 року проведено дві наради та одна колегія з начальниками міжрайонних, районних управлінь та Миколаївського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби на яких розглядалися питання:

– щодо підведення підсумків роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за 2019 рік та завдання на 2020 рік;

– щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в області;

– про забезпечення виконання наказу Голови Держпродспоживслужби  від 26.11.19р. №1150 «Про затвердження щорічного плану державного контролю Держпродспоживслужби у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини»;

– щодо видачі ветеринарних документів та здійснення державними ветеринарними інспекторами державного контролю за їх видачею державними установами Держпродспоживслужби;

– про Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»;

– щодо заходів профілактики та боротьби з африканською чумою свиней;

Здійснено 30 перевірок  господарств  різних форм власності, 18 забійних, м’ясопереробних підприємств, 365 інших об’єктів. Піддано штрафу 95 осіб на загальну суму 6575 грн.. Також за порушення законодавства про харчові продукти головним державним ветеринарним інспектором області притягнуто до відповідальності за ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» 3 оператора ринку на загальну суму 217258 грн., стягнуто з 3 операторів ринку штраф на загальну суму 61818 грн. в т.ч. з 2 операторів ринку стягнуто штрафи, які накладені в 2018 році, та з 1 оператора ринку стягнуто штраф, який накладено в 2019 році.  Зроблено 285 письмових попереджень. Головним державним інспектором області видано 1 розпорядження про тимчасове припинення обігу харчових продуктів, 1 розпорядження про відновлення маркування, вилучення та знищення харчових продуктів.

В правоохоронні  органи  передано 4 інформації, щодо фальсифікації операторами ринку не молочними жирами масла вершкового.

Проведено 42 засідання ДНПК в т.ч. 1 обласне ДНПК та 41 районних ДНПК стосовно забезпечення  епізоотичного благополуччя в районах області.

Постійно здійснюється нагляд за відправками вантажів на експорт. Так за перший квартал 2020 року відправлено на експорт 119 т. м’яса яловичини, 507 т. молока згущеного, 27 т. твердого сиру, 7,9 т. масла вершкового, 107 т. консерв рибних, 950 голів ДРХ.