Замор риби в річці Інгул

До Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області 11.09.2019 надійшло повідомлення від Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області про масову загибель водних біоресурсів в районі центральної набережної м. Миколаєва в річці Інгул. На місце замору риби виїхали представники Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, Державної екологічної інспекції та Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області з метою обстеження берегової смуги.

Під час обстеження не виявлено трупів водних біоресурсів. Під час проведення експрес дослідження води встановлено: рН – 8,28-8,36 (норма – 6,5-8,5), Т˚ – 21.4оС (норма літо – не більше 28оС), вміст розчинного кисню – 2,8-4,8 мг/л (норма літо – не менше 6 мг/дм3).

Проведено відбір 3 проб води річкової для дослідження в Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби.

За результатами фізико-хімічних досліджень води річкової встановлено, що у всіх пробах перевищено вміст аміаку та нітрітів. Перманганатна окиснюваність в межах норми.