Замор риби в Миколаєві

До Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області 16.08.2019 надійшло повідомлення про замор риби в р. Південний Буг в районі від кафе “Рибачий стан” до міського пляжу “Стрілка”,  мкрн. Соляні, м. Миколаїв. На місце замору риби виїхали представники Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживлужби, Миколаївської міської державної лікарні ветеринарної медицини, Миколаївського рибоохоронного патруля, відділу державного екологічного контролю тварин та біоресурсів з метою обстеження берегової смуги.

Під час обстеження виявлено загибель водних біоресурсів, а саме бичка у кількості 23 екземпляри на 1 м2, на ділянці берегової смуги довжиною       350 м та шириною 1 м. При проведенні експрес дослідження води встановлено: рН – 8,63 (норма – 6,5-8,5), Т˚ – 23,76оС (норма літо – не більше 28оС), вміст розчинного кисню – 7,5мг/л (норма літо – не менше 6 мг/дм3). Проведено відбір 3 проб води річкової та 3 проб риби (бичок – 180 екземплярів) для дослідження в Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби. Під час іхтіопатологічних випробувань збудників хвороб риб не виявлено.

За результатами фізико-хімічних досліджень води річкової встановлено, що у всіх пробах перевищено вміст аміаку та нітрітів. У двох пробах перевищено перманганатна окислюваність і в одній пробі перевищено вміст нітратів.