Закарпаття демонструє лідерські позиції у сфері цифровізації та інформаційно-просвітницької роботи

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін відвідав Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, де провів нараду щодо стану реалізації заходів з підтримки санітарно-ветеринарного, фітосанітарного та санітарно-епідеміологічного благополуччя.

Під час наради в Головному управлінні Сергій Захарін окреслив актуальні перспективні завдання, а саме:

  • посилення уваги до організації харчування в об’єктах сфери туризму та курортів, у тому числі у закладах дитячого відпочинку (зокрема, літніх дитячих таборах);
  • проведення заходів, пов’язаних з підготовкою закладів освіти до нового навчального року (у тому числі моніторинг стану укриттів та інших об’єктів цивільного захисту);
  • продовження реалізації невідкладних заходів, пов’язаних з ліквідацією наслідків вибуху на греблі Каховської ГЕС через збройну агресію російської федерації, зокрема недопущення реалізації риби та водних біоресурсів без належним чином оформлених документів, посилення ветеринарно-санітарного контролю, участь спільно з колегами інших органів державної влади та місцевого самоврядування у здійсненні рейдів в місцях несанкціонованої торгівлі;
  • продовження виконання завдань реформи шкільного харчування, у тому числі забезпечення ефективного контролю за якістю харчових продуктів, що поставляються в заклади освіти;
  • недопущення недобросовісної реклами, у тому числі реклами послуг «тіньових» закладів сфери туризму і курортів;
  • забезпечення неухильного виконання санітарно-епідеміологічного законодавства (у тому числі в контексті стрімкого зростання навантаження на інфраструктуру життєзабезпечення через збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб);
  • опрацювання законодавчих новел (новітня редакція Закону України «Про захист прав споживачів», Закон України «Про адміністративну процедуру» та ін.), підвищення кваліфікації працівників.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Сніжанна Локес доповіла про результати поточної роботи, а також підсумки аналізу діяльності структурних підрозділів за ключовими функціональними блоками. Сніжанна Локес відзначила, що наразі триває реорганізація ветеринарних лікарень, яка дозволить оптимізувати управлінські процеси, а також підвищити якість послуг, що надаються такими лікарнями.

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Закарпатській області ефективно проводяться невідкладні роботи з цифровізації, у тому числі здійснюється модернізація офіційного сайту. Оновлений сайт матиме значно більше сервісів та можливостей, зокрема інструментів електронної демократії, що дозволить фахівцям ГУ підвищити результативність реалізації наданих законом повноважень.

«Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області є одним із лідерів у сфері оптимізації адміністративних процесів, а також реалізації заходів санітарно-ветеринарного, фітосанітарного та санітарно-епідеміологічного контролю. Здійснюється комплексна оптимізація мережі ветеринарних лікарень, що в перспективі дозволить не лише підвищити загальну ефективність роботи, а й впроваджувати сучасні інноваційні методики лікування тварин. Закарпаття демонструє лідерські позиції в питаннях організації та здійснення інформаційно-просвітницької роботи. Приємно відзначити, що ця робота виконується в тісному зв’язку із реалізацією стратегії цифрового розвитку, яка передбачає впровадження багатьох електронних сервісів та інструментів, у тому числі у сфері електронної демократії», – зазначив Сергій Захарін.

Сергій Захарін також відвідав низку закладів сфери туризму і курортів, де ознайомився з «кращими практиками» організації санітарно-просвітницької роботи.