З метою визначення загального рівня забруднення харчових продуктів небезпечними речовинами, Головним управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області проводиться державний моніторинг харчових продуктів рослинного походження (злакові, овочі та фрукти).
За результатами моніторингу здійснюється збирання, системний аналіз та оцінка щодо безпечності харчових продуктів, зокрема щодо виявлення в харчових продуктах пестицидів, радіонуклідів та забруднюючих речовин.
Протягом 2023 року, станом на 01.09.2023 проведено відбір 678 зразків харчових продуктів рослинного походження в тому числі 660 – злакові, 6 – овочі, 12 – виноград.
За результатами лабораторних досліджень відхилень від норм в харчових продуктах не виявлено.
Робота з даного питання продовжується.