Впровадження системи НАССР в закладах громадського харчування

21.11.2019 року в малій залі  Кривоозерського будинку культури проводилась нарада  по питанню проведення навчання щодо впровадження   постійно діючої процедури заснованої на принципах  системи НАССР в  загальноосвітніх закладах та дошкільних навчальних закладах  за участю директорів шкіл, директорів дошкільних навчальних закладів, представників РДА, представників районного відділу освіти, головою районної ради, начальника Управління  безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини І.Е.Дергач та представників Кривоозерського міжрайонного управління.

На нараді було висвітлене питання, що НАССР- це є гарантом якості в громадському харчуванні. НАССР в загальноосвітніх закладах та дошкільних навчальних закладах це не просто міра проходження перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом. На відміну від дорослих, у них немає вибору де харчуватись і як харчуватись, тому  адміністрація цих закладів зобов’язана на законодавчому рівні розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи НАССР.   Головним завданням системи НАССР є аналіз небезпеки і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страви і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Кривозерським міжрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області планує проведення нарад  по    наданню практичної допомоги директорам шкіл, директорам дошкільних навчальних закладів у формі навчань, консультацій щодо розробки документації по впровадженню системи аналізу небезпечних факторів  та контролю в критичних точках.