Відбулися наради, семінари з державними ветеринарними інспекторами та з офіційними ветеринарними лікарями стосовно вивчення вимог законодавства про харчові продукти

Протягом жовтня-листопада 2019 року проведено два семінари та одна нарада з державними ветеринарними інспекторами та з офіційними ветеринарними лікарями стосовно вивчення вимог законодавства про харчові продукти та здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Під час семінарів та нарад розглянуто:

– Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;

–  Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;

– Закон України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною»;

– Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»;

– порядок надання статусу офіційного ветеринарного лікаря, уповноваженого ветеринара, працівника бійні, уповноваженого на виконання обов’язків помічника державного ветеринарного інспектора, та здійснення їх діяльності, затверджений наказом МАП та ПУ від 16.03.2018  № 141;

– вимоги щодо  розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), затверджених МАП та ПУ від 01.10.2012 № 590;

– мікробіологічні критерії для встановлення показників безпечності харчових продуктів, затверджених наказом МОЗУ від 19.07.2012 №548;

– державні гігієнічні правила і норми «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах, затверджені наказом МОЗУ від 13.05.2013 №368;

– інструкцію із застосування позначки придатності та ветеринарних штампів і внесення змін до Інструкції по клеймування м’яса, затверджену  наказом ДКВМУ від 02.02.2010 №46;

– акт складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин, затверджений  наказами МАП та ПУ від 08.08.19р. №447;

– акт складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, затверджений  наказом МАП та ПУ від 08.08.19р. №446.

У вищезазначених заходах прийняло участь 47 державних ветеринарних інспекторів, 26 офіційних ветеринарних лікарів.