Відбулося чергове навчання аудиторів з процедур, заснованих на принципах НАССР.

1

22 червня 2017 року в рамках програми Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні”, в Одесі відбулося продовження навчання аудиторів з процедур, заснованих на принципах НАССР.

У навчанні взяли участь представники Держпродспоживслужби Одеської, Херсонської та Миколаївської областей.

У привітальному слові керівник проекту Тоні Віл зазначив, що вдосконалення системи контролю за принципом «від лану до столу» передбачає приведення законодавства України та системи контролю у відповідність до регуляторної політики та практики ЄС.

Головна тема навчання – особливості розробки, впровадження та перевірок процедур, заснованих на принципах НАССР для продуктів нетваринного походження.

Заступник керівника Проекту, старший радник з питань європейського законодавства Яна Добідовська та експерт з НАССР та простежуваності Юрій Оглашений ознайомили аудиторію з вимогами ЄС до імпорту харчових продуктів нетваринного походження, вимогами вітчизняного законодавства до харчових продуктів нетваринного походження, здійснення державного контролю.

Після кожного блоку навчання відбувалися дискусії, під час яких учасники мали змогу задати доповідачам питання і спільно обговорити найбільш актуальні проблеми.