В Миколаєві відбувся семінар з працівниками харчоблоків закладів освіти з питань організації харчування
Одним з пріоритетних напрямів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі-Головне управління) є контроль за безпечним та якісним харчуванням дітей в закладах освіти.
Фахівцями Головного управління протягом лютого місяця 2025 року проводився щоденний моніторинг за фактичним харчуванням дітей в закладах освіти міста Миколаєва. За результатами проведеної роботи 28 лютого 2025 року проведено семінар-нараду з керівництвом та працівниками харчоблоків Комунального виробничого підприємства по організації харчування у навчальних закладах міста Миколаєва (далі-КВП).
Під час чого були обговорені наступні питання:
- профілактика кишкових інфекцій та харчових отруєнь в закладах освіти;
- основні зауваження виявлені під час аналізу фактичного харчування дітей в закладах освіти на підставі наданих фотоматеріалів готових страв;
- дотримання погодженого чотиритижневого меню та технологій приготування готових страв;
- дотримання умов та термінів транспортування готових страв при організації харчування способом кейтерингу;
- порядок ведення документації з організації харчування;
- контроль за залишками їжі на тарілках дітей.
Також надані практичні настанови щодо дотримання технологічних процесів при організації харчування на прикладі Миколаївської гімназії №36 Миколаївської міської ради.
Наостанок присутнім було наголошено на персональну відповідальність за організацію якісного та безпечного харчування дітей у навчальних закладах.
За результатами діалогу присутні отримали вичерпні компетентні відповіді, а також розроблено план дій щодо покращення організації харчування дітей в закладах освіти, а саме:
- продовження проведення щоденного моніторингу фактичного харчування дітей в закладах освіти міста Миколаєва за результатами наданих фотоматеріалів готових страв КВП;
- проведення щоденного контролю за залишками їжі на тарілках дітей;
- з метою інформування громадськості, зокрема батьків, щодо якості та різноманітності страв, які надавались дітям в закладах освіти підготовка щотижневих публікацій на сайт Головного управління.
Проведення таких заходів є вкрай важливим, адже належний рівень гігієнічних знань у працівників харчоблоків може попередити епідемічні ускладнення в організованих дитячих колективах.
Питання організації харчування в закладах освіти перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області та робота в цьому напрямку продовжується.
-
16:40, 24 Березня
Професійна атестація майбутніх трактористів у Миколаєві: підсумки та результати
-
17:16, 21 Березня
Контроль за станом питного водопостачання на території Первомайського району
-
13:58, 21 Березня
Актуальні питання організації харчування в школах: онлайн-наради з освітянами громад області
-
13:49, 21 Березня
Актуальні питання організації харчування в школах: онлайн-наради з освітянами громад області
-
13:05, 21 Березня
Дотримання санітарного законодавства в салонах краси і перукарнях – запорука безпеки та здоров’я споживачів!
-
12:44, 21 Березня
Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила
-
12:15, 21 Березня
Моніторинг цін на лікарські засоби
-
18:21, 20 Березня
Здійснення позапланових заходів державного контролю
-
10:59, 20 Березня
Захист прав споживачів в умовах війни: ефективні механізми та практичні поради» (інтерв’ю на радіо «Радіодень МИКОЛАЇВ»)
-
18:25, 19 Березня
Вебінар-нарада щодо актуальних питань у сферах захисту та карантину рослин