В Миколаєві відбувся семінар з працівниками харчоблоків закладів дошкільної освіти з питань організації харчування

Контроль за безпечним та якісним харчуванням дітей в закладах освіти залишається одним з пріоритетних напрямів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Спеціалістами Миколаївського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській  проведено семінар-нараду з працівниками харчоблоків закладів дошкільної освіти Комунального виробничого підприємства по організації харчування у навчальних закладах міста Миколаєва.

В ході семінар-наради були обговорені такі питання, як:

– зауваження виявлені під час оцінки стану фактичного харчування дітей в закладах дошкільної освіти протягом березня- квітня 2025 року;

– профілактика   кишкових інфекцій та харчових отруєнь в закладах дошкільної освіти;

– дотримання поточності технологічного процесу та технології приготування готових страв;

– дотримання умов і термінів зберігання харчових продуктів;

– дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоків;

– порядок проходження медичних оглядів;

– порядок ведення документації з організації харчування;

Наостанок присутнім було наголошено на персональну відповідальність за організацію якісного та безпечного харчування дітей в закладах дошкільної освіти.

Питання організації харчування в закладах освіти перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області та робота в цьому напрямку триває.