УВАГА!!!!! Основні вимоги до діяльності закладів, що надають послуги з розміщення в умовах карантину!!!

УВАГА!!!!!    

Основні вимоги до діяльності закладів, що надають послуги з розміщення в умовах карантину!!!

   З метою дотримання  вимог законодавства  в закладах для розміщення (готелі, бази відпочинку, гуртожитки, санаторії, профілакторії, пансіонати та інш), передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», недопущення виникнення епідемічних ускладнень, в ході обмежувальних заходів  в зазначених закладах необхідно забезпечити:

– використання медичних пірометрів, які мають необхідну дозвільну документацію, для температурного скринінгу персоналу та осіб, що розміщені;

– запас дезінфікуючих засобів та антисептиків при наявності необхідних документів ( свідоцтво про державну реєстрацію, сертифікат якості, методичні вказівки, щодо їх використання);

– запас миючих засобів;

– облаштовані місця для тимчасової ізоляції осіб з ознаками інфекційного захворювання відповідно до вимог чинного законодавства;

– постійну роботу медичного працівника, який здійснює контроль за станом здоров’я персоналу та розміщених осіб;

– обладнані місця для миття та антисептичної  обробки рук персоналу та розміщених осіб;

– при проведенні в закладі масових (культурних, розважальних, спортивних та ін.) заходів кількість учасників не повинна перевищувати більше ніж 10 осіб;

– при наявності в закладі для розміщення власного харчоблоку – закладу громадського харчування (ресторану, кафе тощо), при діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках, у тому числі під тентами, на верандах, необхідно дотримуватися відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років);

– суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з надання послуг громадського харчування, є оператором ринку харчових продуктів та повинен мати: державну реєстрацію потужностей відповідно до статті 25 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»,впровадження на харчоблоці закладу постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (системи НАССР) відповідно до вимог ст.21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», та постачання харчових продуктів та сировини здійснюють зареєстровані перевізники, які мають дійові програми передумов системи НАССР;

– при наданні послуг громадського харчування персонал повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук), також необхідний контроль за використанням відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок;

– все приміщення закладу повинні знаходитися в задовільному санітарно-технічному стані, в приміщення необхідно проводити своєчасне вологе прибирання з використанням промаркованого прибирального інвентарю, миючих та дезінфікуючих засобів.

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області НАГОЛОШУЄ, що дотримання профілактичних заходів  запорука ВАШОГО ЗДОРОВ՚Я!!!!!