УВАГА!!!!!!!

22.10.2019 року під керівництвом в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Калнауса О.Р. за участі фахівців управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини відбулась семінар – нарада з керівниками освітніх закладів, суб’єктами  господарювання усіх форм власності, які приймають участь в організації харчування дітей в освітніх закладах.

Під час навчання розглянуто вимоги законодавства щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи НАССР на харчоблоках закладів  освіти. Зокрема, освітян було ознайомлено із вимогами Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» та наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.12 № 590 про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечності харчових продуктів (НАССР). Наголошено про терміни запровадження НАССР та обговорено ключові питання.

Також обговорено питання щодо вимог  організації раціонального харчування, виконання натуральних норм харчування в загальноосвітніх начальних та дошкільних закладах.