Участь у технічному семінарі стосовно підготовки представників Держпродспоживслужби щодо основних принципів оцінки ризиків у сфері безпечності та якості харчових продуктів

13-15 грудня 2017 року в рамках роботи Швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів» начальник відділу державного контроль управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Гецнар І.М. прийняв участь у третьому технічному семінарі.

Зазначений семінар був направлений на підготовку представників Держпродспоживслужби щодо основних принципів оцінки ризиків аналізу ланцюга доданої вартості, економічного аналізу в сфері безпечності харчових продуктів та охорони здоров’я людини і тварини.

На семінарі розглянуто  концепції та методи безпечності харчових продуктів, модель оцінки ризику ентеротоксигенних штамів Staphylococcusspp. в пастеризованому молоці в Україні, оцінка ризиків в сфері безпечності харчових продуктів, принципи управління ризиком, сучасні інструменти для мікробіологічної оцінки ризиків.