Щодо реалізації продуктів подвірного забою
Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує, що з 1 січня 2025 року набув чинності абзац другий частини другої статті 34 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» відповідно до якого продукти, отримані в результаті забою не на бойні, що має експлуатаційний дозвіл, можуть використовуватися виключно для власного споживання або реалізації на агропромисловому ринку кінцевому споживачу в межах 50 кілометрів від місця забою або в області, в якій він здійснений.
Враховуючи вищезазначене, особи, уповноважені на видачу супровідних ветеринарних документів, здійснюють їх видачу за умови дотримання власниками тварин вимог нормативно-правових актів з питань ідентифікації та реєстрації тварин, проведення передзабійного клінічного огляду та з урахуванням (у разі переміщення продуктів забою на територію іншої області) відстані в 50 км від місця забою до місця реалізації.
-
16:43, 17 Квітня
Кишкові інфекції: прості правила для щоденного захисту
-
16:14, 17 Квітня
Продовжується контроль за якістю питної води в пунктах розливу міста Миколаєва
-
14:51, 17 Квітня
Проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Баштанського району
-
17:02, 16 Квітня
Продаж м’яса в Інтернет мережі: це безпечно чи ні?
-
16:54, 16 Квітня
Заборонено ввезення харчових продуктів тваринного походження із неблагополучних по ящуру регіонів
-
09:36, 16 Квітня
На території України розпочато весняну кампанію вакцинації диких м’ясоїдних тварин
-
14:59, 15 Квітня
Порядок видачі міжнародних сертифікатів
-
14:14, 15 Квітня
Проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Миколаївської області
-
17:20, 14 Квітня
Забезпечення населення Костянтинівської громади безпечною питною водою
-
20:15, 11 Квітня
До уваги суб’єктів господарювання