Щодо невідповідності соняшнику показникам безпечності

За результатами лабораторних досліджень зразків харчових продуктів рослинного походження (насіння соняшника), відповідно до Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження у 2021 році, виявлено 2 невідповідності насіння соняшнику по показникам безпечності – перевищення вмісту масової частки кадмію та міді в операторів ринку (виробників), зареєстровані в Держпродспоживслужбі, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 Со і залишатися придатними для споживання людиною, за категорією: первинне виробництво (вирощування олійних культур), що розташовані в Баштанському районі.

Головним управлінням вживаються заходи щодо недопущення до реалізації харчових продуктів, які не відповідають показникам безпечності.