Щодо невідповідності харчових продуктів

На виконання ст. 20 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  повідомляє.

При здійсненні позапланового інспектування комунально-освітнього закладу Кривоозерської ТГ Миколаївської області державними інспекторами Кривоозерського  управління Головного управління в Миколаївській області  відібрано зразки харчових продуктів в тому числі м’ясо птиці заморожене  (філе курчати – бройлера з доданою водою, напівфабрикат кулінарний заморожений).

За результатами досліджень, проведених Миколаївською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, встановлено не відповідність зразка щодо патогенних мікроорганізмів, в тому числі сальмонели. Виділено Salmonella гр. С. Даний продукт не відповідає ДСТУ  ЕN 12824:2004 за мікробіологічними  показниками.

За результатами інспектування встановлено, що система простежуваності забезпечена операторами ринку за принципом «крок назад». Постачальником  до освітніх закладів смт. Криве Озеро є ФОП Бойко М.Д   м. Первомайськ, яким було поставлено 10 кг продукції. Постачання до ФОП Бойко М.Д. здійснює ФОП Циз С.К.  м. Вознесенськ. ФОП Бойко М.Д. отримав 15 кг вищезазначеної продукції. ФОП Циз С.К отримує продукцію безпосередньо від виробника. Станом на 22.10.2021 у ФОП Циз С.К. на залишку продукція відсутня.