За ініціативою управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства 11.07.2017 на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області відбувся практичний семінар-нарада з питань організація харчування дітей в навчально- виховних закладах міста. Семінар проводився за участю спеціалістів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, спеціалістів управління Держпраці в Миколаївській області, , адміністрації та працівників КВП з організації харчування дітей в навчально-виховних закладах. В ході практичного семінару розглядалися актуальні питання з організації харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах :
– Забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя в навчально-виховних закладах;
– Огляд нормативно-правових актів при здійснені харчування;
– Проходження медичних оглядів працівниками харчоблоку згідно вимог наказу МОЗ України № 246 від 21.05.2007р. «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівниками певних категорій», Постанови КМ № 559 від 23.05.2001р. «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок»;
– Гігієнічні вимоги щодо умов праці персоналу харчоблоків;
– Акцентування уваги на основні порушення при проведенні позапланових перевірок;