Семінар-нарада здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів тащодо заходів попередження поширення фальсифікованої молочної продукції

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області 05.03.2020 в актовому залі Вознесенської районної державної лікарні ветеринарної медицини з операторами ринку громадського харчування, роздрібної торгівлі, виробниками харчових продуктів проведено семінар-нараду щодо здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та заходів попередження поширення фальсифікованої молочної продукції. В зазначеній нараді прийняли участь 32 особи.

Операторам ринку доведено процедуру здійснення планових та позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, проведення відбору зразків харчових продуктів. Звернута увага присутніх на відповідальність за порушення законодавства про харчові продукти.

Наголошено на почастішання випадків фальсифікації масла солодковершкового. Фальсифікація масла — це заміна молочного жиру на інші види жирів. Трансжири – цесвого роду “бракований” різновиджирних кислот, які у великих кількостях негативно впливають на здоров’ялюдини. При тривалому і постійномуспоживаннітрансжири в підвищенійконцентраціїможутьпризвести до розвитку проблем серцево-судинноїсистеми.

Одним з заходівнедопущенняобігуфальсифікованиххарчовихпродуктів є дотримання операторами ринку вимог до простежуваності. Під час обігухарчовихпродуктівоператори ринку повинні бути здатнівстановитиіншихоператорів ринку, якіпостачаютьїмхарчовіпродукти та іншіоб’єктисанітарнихзаходів за принципом «крок назад» та бути здатнівстановитиіншихоператорів ринку, яким вони постачаютьхарчовіпродукти та іншіоб’єктисанітарнихзаходів за принципом «крок вперед» (крімреалізаціїоб’єктівсанітарнихзаходівкінцевимспоживачам).

За результатами наради операторам ринку надано перелік виробників  в молокопродукції яких виявлено немолочний жир.