Семінар-нарада «Основні питання профілактики інфекційної захворюваності та харчових отруєнь, факторами передачі яких можуть бути харчові продукти»

      16 червня 2017 р. відбулась семінар-нарада із керівниками харчових підприємств на тему «Основні питання профілактики інфекційної захворюваності та харчових отруєнь, факторами передачі яких можуть бути харчові продукти».

ccc       Начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Л. А. Бурденко у вступному слові повідомила про особливості здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в умовах реформування, мораторію на здійснення перевірок.

     Начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Крива В.М. провела аналіз інфекційної захворюваності та харчових отруєнь в Україні та в Миколаївській області, наголосивши на погіршенні епідеміологічної ситуації по ботулізму.

      Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Миколаївського міського управління Рябенкова Н.П. нагадала керівникам про ряд нормативно-правових актів, які нормують показники безпечності та кратність відомчого лабораторного контролю.

        Про обов’язки операторів ринку, вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності та про відповідальність за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів доповів начальник відділу державного  контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Гецнар І.М.