Реагування на харчове отруєння: позапланова інспекція та запобіжні заходи

На підставі повідомлення Миколаївського обласного центру контрою та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України від 02.07.2024 №14/03.1- 1005 державними інспекторами Головного управління 03 липня 2024 розпочато позапланове інспектування потужності пов’язане з груповим харчовим отруєнням 16 осіб.

Державними інспекторами проведено відбір 15  зразків харчових продуктів для мікробіологічних досліджень на виявлення на сальмонели та  проведено відбір 10 зразків змивів з обладнання, що контактує з харчовими продуктами на виявлення патогенної мікрофлори.

Головним державним інспектором винесено розпорядження «Про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів на потужності».

На даний час захід державного контролю триває.