Проведено вебінар з деяких питань сфери безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини та органічного виробництва харчових продуктів

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області продовжується серія вебінарів з державними інспекторами щодо вдосконалення знань в сфері органічного виробництва, безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

Черговий вебінар з державними інспекторами відбувся 30.10.2025 на якому розглянуті нагальні питання щодо: проведення державного контролю на підставі повідомлень Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України про події та ситуації, що становлять загрозу життю і здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення;  застосування адміністративних штрафів за ст. 107 та 107-2 КУпАП; перевірок офіційних ветеринарних лікарів з питань видачі міжнародних сертифікатів на продукцію тваринного походження; підготовки Щорічного плану державного контролю на 2026 рік; здійснення державного контролю за виконанням на території області програми контролю сирого молока; методів відбору зразків та лабораторних досліджень (випробувань) патологічного матеріалу для діагностики сказу; положень постанови КМУ від 01.10.2025 №1226 «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг».

Також, на даному вебінарі, головний спеціаліст Баштанського районого управління поділився досвідом здійснення контролю в органічному секторі Чеської Республіки.

Доповідачами, спільно з державними інспекторами, обговорено шляхи вирішення проблемних питань при реалізації наданих повноважень.