Проведено семінар для підприємців для малого та середнього бізнесу

15 листопада 2019 року в актовому залі готелю «Інгул» відбувся семінар для підприємців профспілкової організації працівників малого та середнього бізнесу «Єднання». В семінарі прийняла участь начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Дергач Інна Едмундівна.

Під час семінару було висвітлено обов’язки операторів ринку (відповідно до ст.20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» надалі Закон), а саме:

  • забезпечування простежуваності харчових продуктів;
  • реєстрацію потужності;
  • забезпечування виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів щодо окремих показників якості;
  • отримання експлуатаційного дозволу.

Також було роз’яснено питання щодо перевезення (пересилання) харчових продуктів по товарно-транспортній накладній (ст. 37 Закону), та проведення заходів державного контролю відповідно до наказів Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 № 446 та № 447.