ПРОВЕДЕНО НАРАДУ: «ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ПОСТІЙНО ДІЮЧИХ ПРОЦЕДУР, ЗАСНОВАНИХ НА ПРИНЦИПАХ НАССР.

20 листопада 2019 року о 14 год. в актовому залі Березанської районної державної адміністрації, Миколаївської області  відбулася нарада на тему: «Щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР». Нараду провела начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Дергач Інна Едмундівна. На нараді були присутні представники райдержадміністрації, представники переробних підприємств, голови селищних та сільських рад, представники відділу освіти, директори  загальноосвітніх шкіл та завідувачі дошкільних навчальних закладів, фізичні особи – підприємці та ін.. Загальна кількість учасників наради склала 59 осіб.

На нараді були висвітлені питання про безпечне харчування, та додержання вимог Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про держаний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012  № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».

Головним питанням наради розглядалися вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, рекомендації про включення вимог законодавства про харчові продукти до тендерної документації під час проведення відкритих торгів щодо харчування у закладах і установах освіти, охорони здоров’я , соціальної сфери. Розробка і впровадження НАССР – 12 логічних кроків, та програми – передумови НАССР.