Проведення лабораторних досліджень об’єктів санітарних заходів у 2018 році

При здійсненні, державними інспекторами Держпродспоживслужби Миколаївської області, заходів державного контролю на потужностях з виробництва харчових продуктів, роздрібної торгівлі харчовими продуктами та громадського харчування, відібрано 1 675 зразків об’єктів санітарних заходів в тому числі харчових продуктів та змивів з поверхонь, що контактують з харчовими продуктами.

Метою здійснення такого відбору є перевірка харчових продуктів до вимог нормативних документам, які регламентують їх безпечність для споживання людиною.

Дослідження (випробування) зразків об’єктів санітарних заходів проводились акредитованими лабораторіями Миколаївською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, Державним підприємством «Миколаївський центр захисту прав споживачів», Державним підприємством «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», всього проведено 3 149 досліджень (випробувань).

За результатами проведених досліджень (випробувань) виявлено 78 випадків невідповідності об’єктів санітарних заходів до вимог нормативних документів.

На підставі отриманих результатів досліджень вилучено 1 155,6 кг. небезпечних харчових продуктів, складено 36 приписів, видано 4 розпорядження Головного державного інспектора про тимчасову заборону об’єктів санітарних заходів, складено 11 протоколів про порушення законодавства про харчові продукти, передано 1 справу до правоохоронних органів та до Антимонопольного комітету України.