Проведення навчальних вебінарів з закладами освіти щодо складання меню

Фахівцямии управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області в 2024 році запроваджено проведення вебінарів  з питань організації раціонального харчування та основних вимог при складанні перспективних сезонних меню з закладами освіти Миколаївської області. За поточний період 2024 року проведено 12 навчальних вебінарів, в яких прийняли участь 980 представників закладів освіти Миколаївської області. Проведено 6 дводенних практикумів з практичними заняттями складання меню. В практикумах взяли участь 167 осіб відповідальних за організацію харчування в закладі, складання сезонного перспективного меню. Також, під час розгляду сезонних чотиритижневих меню при виявлені недоліків проведено 191 онлайн – нарада з метою обговорення та усунення порушень.

 

 

Останній навчальний вебінар відбувся 08.08.2024р., в якому прийняли участь 100 представників закладів освіти. Під час вебінару розглядалися наступні питання:

  • Законодавча база щодо організації харчування в закладах освіти.
  • Особливості організації харчування залежно від режиму роботи закладів.
  • Основні вимоги щодо організації харчування в закладах освіти.
  • Роз’яснення проблемних питань, які виникають при складанні чотиритижневих меню

З питань проведення нарад, вебінарів, практикумів з різних питань можна звертатися до управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на електрону адресу uprsannaglyad@ukr.net.