Проведення державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження

Одним з напрямків роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області – здійсненні моніторингу харчових продуктів рослинного походження. З метою визначення загального рівня забруднення харчових продуктів небезпечними речовинами, Головним управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області в 2024 році здійснювався державний моніторинг харчових продуктів рослинного походження (злакові, овочі, фрукти, виноград).

За результатами моніторингу  проведено системний аналіз та оцінка щодо безпечності харчових продуктів, зокрема щодо виявлення в харчових продуктах пестицидів, нітратів, радіонуклідів та забруднюючих речовин.

Протягом 2024 року проведено відбір 1302 зразків харчових продуктів рослинного походження в тому числі 1242 – злакові, 12 – овочі, 24 – виноград, 24 – фрукти.

За результатами лабораторних досліджень відхилень від норм в харчових продуктах не виявлено.

Дане питання перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.