Проведення державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження
Одним з напрямків роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області – здійсненні моніторингу харчових продуктів рослинного походження. З метою визначення загального рівня забруднення харчових продуктів небезпечними речовинами, Головним управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області в 2024 році здійснювався державний моніторинг харчових продуктів рослинного походження (злакові, овочі, фрукти, виноград).
За результатами моніторингу проведено системний аналіз та оцінка щодо безпечності харчових продуктів, зокрема щодо виявлення в харчових продуктах пестицидів, нітратів, радіонуклідів та забруднюючих речовин.
Протягом 2024 року проведено відбір 1302 зразків харчових продуктів рослинного походження в тому числі 1242 – злакові, 12 – овочі, 24 – виноград, 24 – фрукти.
За результатами лабораторних досліджень відхилень від норм в харчових продуктах не виявлено.
Дане питання перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.
-
11:15, 22 Січня
Розпочато прийом план-схем розташування насіннєвих посівів перехреснозапильних культур
-
10:56, 22 Січня
День Соборності України
-
14:26, 20 Січня
Змінено порядок реєстрації осіб у сфері карантину рослин
-
12:00, 19 Січня
Про підсумки роботи сектору контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства за 2024 рік
-
19:15, 17 Січня
Щодо випадку АЧС в дикій фауні Первомайського району
-
18:00, 17 Січня
Профілактика та боротьба зі сказом у Миколаївській області
-
15:09, 17 Січня
Важлива інформація щодо пунктів розливу води
-
16:43, 16 Січня
Роз’яснення щодо ведення насінницької документації
-
15:08, 16 Січня
Підсумки роботи сектору контролю за регульованими цінами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами за 2024 рік
-
14:36, 16 Січня
Опубліковано секторальний план державного ринкового нагляду на 2025 рік