Профілактика ентеровірусних інфекцій

Ентеровірусні інфекції належать до кишкової групи інфекцій.

Ентеровірусними інфекціями хворіють тільки люди, зокрема переважно діти та особи молодого віку, найчастіше при вживанні в їжу забруднених вірусами овочів, фруктів та питної води, в основному влітку та восени. Підступність хвороби полягає в тому,що більшість випадків протікає без клінічних проявів, або як простудоподібні захворювання.

Основними ознаками захворювання є:

підвищення температури тіла, слабкість, головний біль, нудота, пронос, почервоніння шкіри обличчя та шиї, висипання.

Захворювання передається:

через хворих та бактеріоносіїв, в яких ознаки хвороби відсутні

Щоб не захворіти треба:

–      пити тільки кип’ячену або бутильовану воду,використовувати індивідуальний посуд;

–       не пити воду з неперевірених джерел;

–       мити руки з милом перед кожним прийомом їжі, після відвідування вбиральні,  після повернення з вулиці;

–       овочі та фрукти перед вживанням ретельно мити з наступною обробкою окропом;

–       при кашлі та чханні  прикривати ніс і рот одноразовими серветками, які слід викидати в сміттєву урну;

Не займайтеся самолікуванням!    При перших  проявах інфекційного захворювання  слід негайно звернутися за медичною допомогою в лікувально- профілактичний заклад.

Пам’ятайте!!!!

Від  дотримання вищевказаних правил залежить Ваше здоров’я!