Про заходи державного контролю в закладах дошкільної освіти та загальноосвітніх шкіл протягом 2020 року

Державними інспекторами Головного управління у сфері безпечності харчових продуктів, проведено 109 інспектувань загальноосвітніх шкіл та 106 інспектувань дошкільних навчальних закладів, винесено 181 приписів, відібрано 104 зразків харчових продуктів. За результатами лабораторних досліджень, проведених для цілей державного контролю, виявлено 10 випадків невідповідності харчових продуктів, в тому числі у 4 виявлення нітратів в овочах та у 6  виявлення немолочних жирів у маслі солодковершковому. Харчові продукти, що не відповідають показникам безпечності вилученні з обігу.

У жодному закладі освіти не впроваджено постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

За 1 квартал 2020 року, з представниками райдержадміністрації, об’єднаних територіальних громад, міських рад, закладів освіти проведено 49 нарад, 47 навчань, надано 224 консультацій щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та 404 консультацій щодо дотримання гігієнічних вимог до харчових продукті. В зазначених нарадах, прийняли участь більше 500 осіб.

До ДНЗ та ЗОШ здійснюють постачання харчових продуктів 310 операторів ринку, в тому числі 265 зареєстровано в Державному реєстрі потужностей та 45 отримали експлуатаційні дозволи.