Про отримання експлуатаційних дозволів

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що згідно з  статтею 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року № 40 «Про затвердження Порядку ведення реєстру операторів ринку та потужностей, на які видано експлуатаційний дозвіл» оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження повинні отримати експлуатаційні дозволи.

Відповідно до ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР забороняється обіг харчових продуктів, вироблених на потужностях, щодо яких не отримано експлуатаційного дозволу, передбаченого цим Законом, або дія якого тимчасово припинена.

Також ст. 64 вище вказаного Закону передбачена адміністративна відповідальність за діяльність без експлуатаційного дозволу.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.15 № 930 «Про затвердження Порядку видачі експлуатаційного дозволу, форми експлуатаційного дозволу та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» розмір плати (адміністративний збір) за надання адміністративної послуги з видачі або поновлення дії експлуатаційного дозволу становить 0,17 мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому заява подається оператором ринку в центр надання адміністративних послуг, до визначення розміру адміністративного збору законом.

Враховуючи вище викладене пропонуємо операторам ринку звернутися до управлінь Держпродспоживслужби в районах та м. Миколаєві для отримання експлуатаційних дозволів.