Навчання державних інспекторів Держпродспоживслужби Миколаївської області

В Головному  управлінні  Держпродспоживслужби  в Миколаївській області29 листопада 2017 року проведено навчання державних інспекторів щодо проведення державного контролю на потужностях громадського харчування та роздрібної торгівлі харчовими продуктами.

Захід відбувся за участю спеціалістів відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. На навчанні були присутні 33 державних інспектори в тому числі начальники районних, міжрайонних управлінь, заступники начальників міжрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Відповідно до Плану навчання розглянуто питання:

-гігієнічні вимоги до потужностей громадського харчування та роздрібної торгівлі харчовими продуктами;

-порядок здійснення державного контролю на потужностях громадського харчування та роздрібної торгівлі харчовими продуктами;

-порядок відбору зразків харчових продуктів при здійсненні державного контролю;

-особливості відбору зразків харчових продуктів відповідно до вимог стандарту ДСТУ 8051:2015 «Продукти харчові. Методи відбирання проб для мікробіологічного аналізу».