Представники Держпродспоживслужби Миколаївської області спільно з правоохоронними органами перевіряли заклади харчування .

Проінспектували на дотримання санітарних норм один із ресторанів всесвітньої мережі по вул. Соборній. Відвідувачів персонал зустрічає на вході. Просять вдягнути захисні маски та продезінфікувати руки. Перед початком роботи закладу працівникам мають виміряти температуру. Інформацію вносять у журнал. Так само є записи щодо дезінфекції всіх поверхонь. Адміністратори закладу також слідкують за дотриманням соціальної дистанції.

Наступним перевіряли ресторан японської кухні. Працівники були в масках та рукавичках, у вільному доступі дезінфектор для рук. Відсутня дистанція в півтора метри між столиками. Також в адміністраторки закладу немає записів, щодо вимірювання температури тіла

Такі перевірки здійснюють разом зі співробітниками правоохоронних органів  в усіх районах міста. Порушення карантинних обмежень встановлені в кожному другому закладі. Основні порушення – відсутність у персоналу та відвідувачів засобів індивідуального захисту, в закладах  не створені умови для централізованого збору використаних засобів, не додержання безпечної відстані між столиками, відсутність інформування відвідувачів про профілактику захворювання на коронавірусну інфекцію. В деяких закладах не перевіряють співробітників  Головна мета рейду – профілактична робота.

Такі рейди – планова робота, аби довести до відома адміністрацій закладів зміст постанови №32, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування. Ця постанова набула чинності 5 червня.