Увага !!!
На території Вашої місцевості зареєстровані випадки ентеровірусної інфекції.Що необхідно знати про збудника данного захворювання:
Ентеровірусні інфекції належать до кишкової групи інфекцій. Ці віруси стійки в навколишньому середовищі: в каналізаційних водах, фекаліях зберігають свою життєдіяльність при температурі +4 С протягом кількох місяців, при температурі +50 -55 С – 30 хвилин. Кип’ятіння його знешкоджує протягом декількох секунд. Ентеровірусною інфекціями хворіють тільки люди.
Хворіють переважно діти та особи молодого віку.
Найчастіше зараження людини відбувається при вживанні в їжу забруднених вірусами овочів, фруктів та питної води. Хворіють, в основному, влітку та восени. Більшість випадків протікає без клінічних проявів, або як простудоподібні захворювання.
Основними ознаками захворювання є: підвищення температури тіла, слабкість, головний біль, нудота, пронос, почервоніння шкіри обличчя та шиї, висипання.
Захворювання передається: через хворих та бактеріоносіїв,
в яких ознаки хвороби відсутні.
Щоб не захворіти треба:
– пити тільки кип’ячену або бутильовану воду;
– не пити воду з неперевірених джерел, використовувати індивідуальні одноразові стаканчики;
– мити руки з милом перед кожним прийомом їжі, після відвідування вбиральні, після повернення з вулиці;
– овочі та фрукти перед вживанням ретельно мити з наступним ополіскуванням окропом;
– при кашлі та чханні прикривати ніс і рот одноразовими серветками, які слід викидати в сміттєву урну;
– користуватися індивідуальним посудом;
– не купатися в непроточних водоймах, місцях несанкціонованих пляжів;
– не ковтати воду під час купання;
Якщо захворювання не вдалося уникнути, то не треба займатися самолікуванням. При перших проявах інфекційного захворювання слід негайно звернутися за медичною допомогою в лікувально- профілактичний заклад.
Пам’ятайте!!!!
Від Вашого дотримання вищевказаних правил залежить Ваше здоров’я!