Миколаївська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є лабораторно-діагностичною установою Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області з питань лабораторної діагностики хвороб тварин, птиці, риб, бджіл та оцінки якості і безпеки сировини та продуктів харчування, напоїв, води, кормів і кормових добавок, а також санітарно-гігієнічних досліджень об’єктів державного нагляду.
Відповідно до повноважень, проводить відбір зразків, визначення органолептичних, фізико-хімічних, біохімічних, хіміко-токсикологічних, радіологічних, мікробіологічних, мікологічних, імуноферментних, імунологічних, вірусологічних, гістологічних та паразитологічних показників, молекулярно – генетичні дослідження зразків харчової продукції, сировини тваринного та рослинного походження, кормів, ґрунту, води питної, ставкової, річної, морської, стічних вод, показників навколишнього середовища, патологічного та біологічного матеріалу; вимірювання фізичних параметрів і факторів виробничих приміщень та об´єктів зовнішнього середовища; ветеринарно-санітарна експертиза харчових продуктів та продовольчої сировини.
У лабораторії можна здійснити дослідження:
- Харчових продуктів, сировини тваринного та рослинного походження;
- Кормів, кормової сировини, комбікормів, преміксів;
- Води (питної, природних водойм, господарського призначення, стічні води);
- Дослідження показників безпечності та якості об’єктів санітарних заходів, факторів середовища життєдіяльності людини;
- Діагностику хвороб тварин, птиці, риб та бджіл інфекційного та неінфекційної етіології.
Миколаївська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в своїй роботі керується основними положеннями Політики з якості, а саме:
- Забезпечення достовірності інформації про якість і безпеку досліджуваної сировини, продукції та кормів;
- Дотримання сталої професійної практики відповідно до технічних вимог та вимог до управління Стандарту ISO 17025, підтримка високої якості випробувань у процесі обслуговування замовників;
- Прагнення до максимального задоволення інтересів замовників і підтримки їх довіри, безпристрасність при проведенні випробувань і забезпечення конфіденційності інформації щодо виконуваних робіт;
Миколаївська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів пропонує:
- випробування з використанням визнаних на міжнародному й національному рівнях методів випробувань, атестованих методик вимірювань, каліброваних засобів вимірювань.
- швидкість обслуговування, повага до клієнта, конфіденційність, гарантія якості досліджень, своєчасне отримання результатів та консультація від наших фахівців.
В планах лабораторії розширення сфери акредитації та отримання уповноваження на проведення фіто-санітарної експертизи (аналізів).
Наша лабораторія завжди готова до співпраці та вирішення проблем наших клієнтів.