«Інтенсифікація торгівлі і модернізація сектору бджільництва, а також пов’язаних з ним секторів економіки» (ITM BEE BSB)

11 червня 2021 року відбулася зустріч із стейкхолдерами в рамках проекту «Інтенсифікація торгівлі і модернізація сектору бджільництва, а також пов’язаних з ним секторів економіки» (ITM BEE BSB) в рамках європейського інструменту сусідства «Басейн чорного моря 2014-2020».

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Мельников Денис Юрійович та спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області прийняли участь у зустрічі, організованою регіональною торгово-промисловою палатою Миколаївської області під керівництвом президента Катвалюка Ігоря Анатолійовича.

 

На зустрічі розглядалися питання стану бджільництва 2020-2021 рр. та світові тенденції розвитку галузі. Також було обговорено проблеми, пов’язані з торгівлею і модернізацією сектору бджільництва.

Керівниками було обговорено проблемні питання сектору та подальші шляхи співпраці.

Головною метою проекта є розвиток і модернізація підприємництва в сфері бджільництва, а також сприяти розвитку торгівлі і партнерства в регіоні басейну Чорного моря.

Конкретизованими цілями проекту є:

  • створення і розвиток загальної структури для заснування і функціонування мережі виробників продукції бджільництва Чорноморського басейну.
  •  моніторинг з метою розширення можливостей міжнародної торгівлі і модернізації сектору бджільництва і пов’язаних з ним видів діяльності;
  • стимулювання зростання конкурентоздатності і життєздатності сектору бджільництва і пов’язаних з ним видів діяльності через імплементацію заходів в Чорноморській бізнес мережі, спрямованих на підвищення кваліфікації і фахових знань виробників продукції бджільництва а також їх економічних показників і можливостей доступу до ринків збуту.
  • забезпечення відкритості для взаємних комунікації бджолярів, доступності інформації щодо потенціалу території басейну Чорного моря, суспільної обізнаності щодо корисності продуктів бджільництва для здоров’я людини, а також підвищення рівня продовольчої безпеки шляхом проведення заходів економічного, культурного, освітнього та політичного характеру.