Інформація за нотифікаціями членів СОТ щодо максимально допустимих рівнів залишків пестицидів у харчовій продукції (за період з 16 по 30 квітня 2021 року)

ЄС
Європейська Комісія, Генеральний директорат Європейської комісії з охорони здоров’я і прав споживача повідомляє про встановлення нових меж максимально допустимих рівнів залишків для речовин беналаксил, беналаксил-М, дихлобеніл, флуопіколід, прохіназид, піридаліл, флуксапіроксад, гімексазол, метамітрон, пенфлуфен та спіротетрамат, хлордекон, диклофоп, флуопірам, іпконазол та тербутилазин для використання у/на певних продуктах (документи G/SPS/N/EU/395/Add.1, G/SPS/N/EU/396/Add.1, G/SPS/N/EU/398/Add.1, G/SPS/N/EU/443/Add.1).

США
Управління з охорони довкілля США повідомляє про встановлення максимально допустимих рівнів залишків для речовини пентіопірад для використання у/на хурмі та для речовин спіносад, спінеторам, метафлумізон для використання у/на різних групах товарів (документи G/SPS/N/USA/3240, G/SPS/N/USA/3241, G/SPS/N/USA/3242, G/SPS/N/USA/3243).