Інформація для суб’єктів господарювання

Онлайн-курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач»

В Україні впровадження європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчових продуктів – НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points НАССР – це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів хімічного, мікробіологічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.

З метою підвищення рівня обізнаності про особливості впровадження системи НАССР в Україні фахівці проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом зі спеціалістами платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» розробили безкоштовний навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

ТЕМАТИКА КУРСУ

Навчальний курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи НАССР, та доступною мовою пояснює такі непрості питання:

– що таке нове харчове законодавство України;

– що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;

– хто такі оператори ринку;

– що таке простежуваність у харчовому законодавству;

– базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням;

– програми-передумови.

Навчання повністю безкоштовне, воно побудоване у вигляді відеолекцій. За результатами успішного проходження курсу учасники отримають відповідні сертифікати.

Також інформуємо, що зареєструватися на безкоштовний навчальний онлайн-курс можна за посиланням: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:MinAgro+HACCP101+2019_T2/about