Держпродспоживслужба та Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя обговорили ключові напрями освітнього та наукового співробітництва

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, де ознайомився з матеріально-технічною базою університету, станом лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців (технології харчової промисловості, біохімія, селекція та захист рослин, фармацевтична хімія, лабораторна діагностика, комп’ютерні науки та ін.).

В ході візиту Сергій Захарін розповів представникам ректорату університету про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів.

Також йшлося про перспективи подальшого цифрового розвитку Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Велика увага приділяється адмініструванню електронних реєстрів, які використовуються Держпродспоживслужбою та її територіальними органами. Постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

Пан Захарін акцентував увагу на можливостях освітнього співробітництва. Зокрема, кращі студенти університету мають змогу проходити практику на підвідомчих підприємствах Держпродспоживслужби, а після завершення навчання отримати цікаву роботу за фахом.

Ректор університету Олександр Самойленко розповів про новітні наукові розробки, які можуть бути використані в управлінській практиці (у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів та громадського здоров’я), а також запевнив у високій зацікавленості у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами.

Сергій Захарін та Олександр Самойленко обговорили можливості використання наукових результатів під час розширення можливостей лабораторної діагностики у практиці контролю якості харчових продуктів.

«Держпродспоживслужба постійно дбає про підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Розробляються нові та удосконалюються наявні цифрові інструменти, зокрема електронні реєстри, а також модернізуються відповідні сервіси електронної демократії. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, домовились про активізацію освітнього і наукового співробітництва. Ми маємо чітке розуміння наявних викликів, а також важливості тих завдань, які стоять перед нами», – зазначив Сергій Захарін.