Держпродспоживслужба контролює безпечність харчових продуктів у закладах освіти

Безпечним є той харчовий продукт, який не містить шкідливих домішок хімічного або біологічного походження, серед яких патогенні мікроорганізми та токсичні продукти їх життєдіяльності. Забруднення продуктів може відбуватися на різних етапах виробництва – від вирощування сировини до її переробки, зберігання та транспортування.

Фахівці відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Первомайського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області провели позаплановий державний контроль у формі інспектування харчоблоку освітнього закладу. В рамках перевірки було здійснено відбір зразків готових страв та змивів із поверхонь, які контактують з харчовими продуктами, для проведення мікробіологічних досліджень. Відібрані зразки направлено до Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для аналізу.

Головне управління Держпродспоживслужби  у Миколаївській області продовжує здійснювати контроль безпечності харчових продуктів у навчальних закладах заради збереження здоров’я дітей.

Змиви з поверхонь

Підготовлені зразки до відправлення
Відбір готових страв Відбір риби тушкованої