Аналіз проведення державного нагляду за безпечністю, окремими показниками якості харчових продуктів

В першому півріччі 2019 року, державними інспекторами  Держпродспоживслужби Миколаївської області здійснено 451 планова та 298 позапланових заходів державного контролю згідно вимог визначених Законами України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Під час здійснення заходів державного контролю відібрано 224 зразки харчових продуктів на потужностях з виробництва, роздрібної торгівлі харчовими продуктами, громадського харчування, для дослідження на безпечність та окремі показники якості.

За результатами проведених лабораторних досліджень, у 13 зразках молочних продуктів виявлено вміст немолочних жирів, це в районах Березанському – 2 , Березнегуватському – 1, Братському – 2, Вітовському – 2, Доманівському – 2, Єланецькому – 2, Кривоозерському – 1, Очаківському – 1.

Операторами ринку харчових продуктів, у яких відібрано зразки, після ознайомлення з результатами лабораторних досліджень, що засвідчують невідповідність харчових продуктів, прийнято рішення про вилучення та знищення всього 17,3 кг. залишків харчових продуктів.

Також Головним державним інспектором Миколаївської області:

  • видано 2 розпорядження про тимчасове припинення обігу харчових продуктів та 1 розпорядження про тимчасове припинення виробництва харчових продуктів;
  • притягнуто до відповідальності за ст.65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» 2 оператори ринку на загальну суму 63 168 грн.

Робота в даному напрямку продовжується.