Актуальні питання організації харчування в школах: онлайн-наради з освітянами громад області

Фахівцями управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко в режимі онлайн 19 березня 2025 р., 20 березня 2025 р. проведено ZOOM-наради з представниками закладів освіти Доманівської територіальної громади, Веселинівської територіальної громади Вознесенського району Миколаївської області, Костянтинівської територіальної громади Миколаївського району Миколаївської області, з закладами освіти Єланецької територіальної громади Вознесенського району Миколаївської області.

Під час ZOOM-наради були розглянуті питання:

– основні вимоги складання весняного меню в закладах шкільної освіти, відповідно до додатків Постанови №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

– розгляд основних помилок, запропоновані шляхи виправлення виявлених помилок.

– обговорені основні принципи вибору заміни страв для складання збалансованого сезонного меню з дотриманням норм вмісту білків, жирів, вуглеводів, калорійності для різних вікових груп.

– під час проведення онлайн наради обговорені проблемні питання, які виникають при складанні перспективного меню.

З питань проведення вебінарів та практикумів щодо складання сезонних перспективних меню та оцінки фактичного харчування дітей у закладах освіти можна звертатися до управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на електрону адресу uprsannaglyad21@dpssmk.gov.ua.