Держпродспоживслужба здійснює щоденний аналіз фотозвітів готових страв у закладах освіти міста Миколаєва

Зараз в Україні триває реформа шкільного харчування. Водночас відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 №303 у період дії воєнного стану заборонено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю). Це унеможливлює проведення перевірок у закладах освіти.

Для забезпечення належного контролю за організацією харчування дітей у школах  фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області здійснюють щоденний аналіз фотозвітів готових страв, які надає Комунальне виробниче підприємство по організації харчування у навчальних закладах.

Ми публікуємо приклади того, як страви повинні виглядати відповідно до рекомендованого МОЗ України меню, та як вони виглядають фактично. Це дозволяє вчасно виявляти недоліки та надавати рекомендації відповідальним особам щодо покращення організації харчування.

Маєте скарги чи зауваження?

Держпродспоживслужба може здійснити відповідне реагування лише за наявності офіційного звернення, оформленого відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Звернення повинно містити:

  • прізвище, ім’я та по батькові заявника;
  • місце проживання;
  • електронну поштову адресу або інші відомості для зворотного зв’язку;
  • суть порушеного питання, скарги чи зауваження;
  • підпис заявника і дату.

Анонімні звернення та повідомлення у соціальних мережах не є підставою для вжиття офіційних заходів.

Офіційне звернення дає можливість Держпродспоживслужбі оперативно донести інформацію до відповідальних осіб та ініціювати її розгляд у встановленому законом порядку.

📌 Контактна інформація для звернень:

Адреса: пр-т Центральний, 288, м. Миколаїв, 54003

📞 Контакти: (0512) 30-43-25, (0512) 30-43-14

✉️ E-mail: dpssmykolayiv@dpssmk.gov.ua

 Очікуване меню  КВП по організації харчування у навчальних закладах

на 20 жовтня 2025 року