Складання перспективних сезонних меню: навчальні вебінари та практикуми

В зв’язку з відновленням навчального процесу в закладах освіти Миколаївської області з метою запровадження Стратегії реформування системи шкільного харчування Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області продовжує проведення навчальних вебінарів та практикумів щодо складання перспективних сезонних меню. 17.10.2024р розпочато проведення дводенного практикуму для представників закладів освіти Снігурівського територіальної громади, Мішково – Погорілівської селищної ради, Костянтинівської сільської ради, Коблівської сільської ради.

На практикумі розглянуті наступні питання:

–       Законодавча база щодо організації харчування в закладах освіти.

–        Особливості організації харчування залежно від режиму роботи закладів.

–        Основні вимоги щодо організації харчування в закладах освіти

Також, під час практикуму фахівці управління ознайомили учасників з основними етапами та вимогами складання перспективних сезонних меню. Надали практичні рекомендації щодо складання меню, обговорили основні помилки при складанні меню, вибору страв, виконання норм харчування.                 З питань організації навчальних вебінарів звертатися до управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства на електрону адресу uprsannaglyad@ukr.net.