Продовжується роз’яснювальна робота серед операторів ринку

Спеціалістами Первомайського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області проведено роз’яснювальну роботу з оператором ринку,  який проводить свою діяльність на території  селища Криве Озеро – ФОП Осипчук С.М. (цех по виготовленню хлібобулочних виробів).

Під час зустрічі було наголошено, що незважаючи на дію Постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану»  суб’єкти господарювання повинен постійно дотримуватись вимог  щодо забезпечення допуску до виробництва та/або здійснення обігу харчових продуктів персоналу, стан здоров’я якого не становить загрози безпечності харчових продуктів та який пройшов обов’язковий медичний огляд і навчання (підготовку), що має бути документально підтверджено  та виконувати  вимоги до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами, а саме:

  • на потужності допускається персонал, який не має протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами та пройшов у цього оператора ринку навчання з питань гігієни персоналу, що зазначено в відповідному журналі;
  • персонал потужностей періодично проходить навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів у цього оператора ринку, що також зазначається в відповідному журналі.

Також наголошувалось на відповідальності за порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів або кормів  зазначено в Законі України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», як для юридичних осіб так і для фізичних осіб – підприємців.