14.02.2024 р. начальником управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Бурденко Л.А., фахівцями відділу безпеки середовища життєдіяльності проведений вебінар зі складання перспективного меню з закладами освіти Вільнозапорізької територіальної громади Баштанського району. В вебінарі прийняли участь 26 осіб.
Під час вебінару надані практичні рекомендації:
- щодо дотримання фізіологічних норм та принципів раціонального харчування відповідно вікових категорій дітей,
- щодо основних вимог до виробничих приміщень та виробничих зон,
- щодо основних вимог, передбачених Постановою №305 від 24.03.2021р «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»
- щодо складання та використання технологічних карток страв
- щодо режимів роботи закладів, режимів харчування.
Оговорені проблемні питання, які виникають під час складання перспективних меню в форматі питання – відповідь.
З питань проведення вебінарів можна звертатися до управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.