ВЕБІНАР «ВИМОГИ ДО СКЛАДАННЯ ПЕРСПЕКТИВНОГО МЕНЮ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ»

14.02.2024 р. начальником управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Бурденко Л.А., фахівцями відділу безпеки середовища життєдіяльності проведений вебінар зі складання перспективного меню з закладами освіти Вільнозапорізької територіальної громади Баштанського району. В вебінарі прийняли участь 26 осіб.

Під час вебінару надані практичні рекомендації:

  • щодо дотримання фізіологічних норм та принципів раціонального харчування відповідно вікових категорій дітей,
  • щодо основних вимог до виробничих приміщень та виробничих зон,
  • щодо основних вимог, передбачених Постановою №305 від 24.03.2021р «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»
  • щодо складання та використання технологічних карток страв
  • щодо режимів роботи закладів, режимів харчування.

 

Оговорені проблемні питання, які виникають під час складання перспективних меню в форматі питання – відповідь.

 

З питань проведення вебінарів можна звертатися до управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.