Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує, що за результатами заключної ідентифікації, проведеної референс-лабораторією діагностики туберкульозу, бактеріологічних, паразитологічних та особливо небезпечних патогенів, надісланий ДУ «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» штам № 17/9 (ізольований із річкової води), підтверджений як Vibrio cholerae О1 біовар Ельтор серовар Інаба, нетоксигенний штам.
З метою недопущення погіршення санітарно – епідемічної ситуації, профілактики виникнення захворювання на холеру, Вам необхідно забезпечити:
- запас питної води гарантованої якості, що відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною” за мікробіологічними, вірусологічними та санітарно – хімічними показниками, в обсязі не менше добової потреби для забезпечення технологічного процесу та дотримання санітарно – епідемічного режиму;
- запас мийних та дезінфекційними засобів, що зареєстровані та дозволені до використання в Україні;
- контроль за дотриманням санітарно – гігієнічного режиму;
- дотримання технологічних санітарних норм і правил, включаючи
профілактичну дезінфекцію, на підприємствах харчової
промисловості, громадського харчування і торгівлі харчовими
продуктами з використанням санітарно-бактеріологічних методів
дослідження; - контроль за санітарним станом і профілактичною дезінфекцією туалетів громадського користування;
- проведення активної санітарно-освітньої роботи серед персоналу
по профілактиці холери та інших гострих кишкових інфекцій з
використанням всіх форм і методів санітарної освіти; - в разі виявлення працівників з симптомами захворювання на ГКІ негайно направляти до лікувально – профілактичного закладу.
ШАНОВНІ КЕРІВНИКИ ПІДПРИЄМСТВ та СУБЄКТИ ГОСПОДАРЮВАННЯ!
Від якості та безпечності Вашої продукції залежить здоров’я та безпека людей!
Будьте здорові та самовідповідальні!