Японія з 1 жовтня змінює умови імпорту молочних продуктів

молоко

Як говориться у повідомленні Державної служби  з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, у 2016 році Японія нотифікувала до СОТ нові вимоги щодо імпорту сирого молока та молочних продуктів до країн з різним статусом щодо ящуру.

«Враховуючи, що Україна має статус країни вільної від ящуру з 1992 року, японською стороною було проведено оцінку досьє України щодо ситуації з ящуром на її території. В результаті тривалих перемовин Держпродспоживслужбою та Бюро зі здоров’я тварин було погоджено форму ветеринарного сертифікату на сире молоко та молочні продукти, які експортуються до Японії», – говориться у повідомленні.

Також зазначається, що нова Форма сертифіката та вимоги до сертифікації молока та молочних продуктів можна знайти за посиланнямhttp://www.consumer.gov.ua/Pictures/Files/Editor/document/Ветеринарія-безпечність/ветринарні%20сертифікати/японія/ВС%20Японія%20молоко.pdf