ВИМОГИ ЩОДО РОБОТИ ФІТНЕС-КЛУБІВ, ТРЕНАЖЕРНИХ ЗАЛІВ

В період посилення карантинних заходів з 24.03.2021р  по 04.04.2021р. заздалегідь доведеться записуватись й на фітнес та у спортивні зали, але без групових занять.

Вимоги щодо роботи вказаних закладів відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України №54 від 18.09.2020р. «Протиепідемічні заходи в закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби»:

– перед початком зміни проводиться температурний скринінг працівникам

– усім відвідувачам проводиться температурний скринінг при вході до закладу

– дозволяється одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 5 кв.м., але за умов встановлення «зеленого» та «жовтого» рівні епідемічної небезпеки

– на території на якій установлено «помаранчевий» рівень у закладі можуть перебувати не більше ніж 220 осіб та не більше 1 особи на 10 кв.м.

– проведення групових занять проводиться виключно за попереднім записом

– на вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук

– у зонах проведення занять розміщуються додаткові місця для обробки рук антисептиками, паперові рушники, контейнери для їх утилізації

– заходи індивідуальної профілактики доцільно періодично транслювати на екранах

– на період карантину забороняється розміщення в доступі клієнтів рекламних брошур

– на період карантину забороняється функціонування спа-зон та надання послуг масажу

– на період карантину забороняється функціонування кулерів з водою. Продаж їжі та напоїв в індивідуальній упаковці дозволяється

– функціонування басейнів дозволено для індивідуального відвідування

– кількість клієнтів, що одночасно перебуває у закладі, повинна враховувати та не допускати потенційне скупчення в зонах роздягалень, санітарних та адміністративних зонах

– тренажери для кардіо-занять, що передбачають тривалий цикл використанням одним клієнтом, повинні бути розміщені з інтервалом не менше 2,5 м один від одного

-працівники повинні бути одягнені в медичну маску

–  після кожного зняття ЗІЗ та одягання працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити антисептиком

– працівники закладу повинні мати п’ятиденний запас ЗІЗ

– забезпечити постійну наявність рідкого мила, паперових рушників в санвузлах

-інформування щодо встановлених обмежень при вході

-вологе прибирання з використанням дезінфекційних засобів кожні 2 години

– провітрювання приміщень не менше 15 хвилин перед відкриттям та кожні 2 години протягом дня

– тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику

– самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.