В Баштанському районі проведена нарада про впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР в закладах громадського харчування

26 листопада 2019 в залі засідань Баштанської райдержадміністрації проведена нарада начальником управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Дергач Інною Едмундівною, на тему: «Щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР закладах громадського харчування».

На нараді були присутні представники відділів освіти Баштанської РДА та Баштанської ОТГ, директори  загальноосвітніх шкіл та завідувачі дошкільних навчальних закладів, представників будинків інтернатів, районної лікарні, фізичні особи – підприємці та ін.. Загальна кількість учасників наради склала 73 особи.

На нараді обговорювались питання:

– oзнайомлення з основними нормативними документами;

– відповідальність за недотримання вимог законодавства при здійснення діяльності у сфері громадського харчування;

– вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР);

– рекомендації про включення вимог законодавства про харчові продукти до тендерної документації під час проведення відкритих торгів щодо харчування у закладах і установах освіти, охорони здоровʹя, соціальної сфери Баштанського району;

– послуги з організації гарячого харчування.

Учасниками наради обговорювались питання про вжиття практичних заходів по забезпеченню дітей якісним і безпечним харчуванням та запровадження НАССР на харчоблоках.