Стан здійснення державної реєстрації потужностей операторів ринку харчових продуктів в Миколаївській області.

 Відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Держпродспоживслужбою в Миколаївській області  з 2016 року здійснюється державна реєстрація потужностей операторів ринку харчових продуктів. Станом на  03.07.2017 рік в області зареєстровано 6 737 потужностей операторів ринку харчових продуктів з них 538 потужностей первинного виробництва,  в тому числі протягом першого півріччя 2017 року зареєстровано 1400 потужностей  з них  446 потужностей первинного виробництва.

Довідково. Державній реєстрації підлягають потужності з роздрібної торгівлі харчовими продуктами, виробництва продуктів харчування не тваринного походження або виробництва продуктів харчування інгредієнтами яких є переробленні продукти тваринного походження, заклади громадського харчування, транспортування, потужності первинного виробництва це  землі сільськогосподарських угідь, мисливські господарства, ставки, пасіки, ферми з утримання сільськогосподарських тварин, збір врожаю диких рослин. Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»встановлена відповідальність за виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону на: юридичних осіб – у розмірі від 23 до 30 мінімальних зарплат (73600 грн.-96000грн.);  фізичних осіб-підприємців – у розмірі від 8 до 15 мінімальних зарплат (25600грн.-48000 грн.);