Щодо здійснення заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР

21 листопада 2019 року о 10 год. в актовому залі Благодатненського  ОТГ Арбузинського району,  Миколаївської області  відбулася семінар-нарада на тему: «Щодо здійснення заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР». На нараді були присутні  директори  загальноосвітніх шкіл та завідувачі  дошкільних навчальних закладів.

Нараду провели начальник  Арбузинського  міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  Сецько  О.В.  та  заступник  начальника управління,  начальник  відділу  безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Арбузинського  міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Паталашенко  Т. В.

Під час семінару присутніх ознайомили з основними положеннями Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, про терміни впровадження системи НАССР та відповідальність операторів ринку за невиконання законодавства.

Також наголошено, що відповідно до “Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)”, до кінця 2019 року всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва й обігу харчових продуктів, мають впровадити систему аналізу ризиків і контролю критичних точок НАССР.

Впродовж всього заходу всі охочі отримали вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили, тематичні матеріали та роз’яснювальні листи.